top of page

Spenninger i hals og stemmebånd

Det er ikke uvanlig at sangere, skuespillere e.l. går til osteopat for å løse opp i spenninger i nakke og hals, som igjen påvirker stemmebåndene. Stemmebåndene ligger plassert høyt oppe i luftrøret (trachea) i et sted man kaller Larynx. Stemmebåndene fester bak i pyramideformede områder i brusken og vever seg inn i thyroidea-brusken på fremsiden. Stemmebåndene er innervert via N. Laryngeal Recurrens og N. Laryngeal Superior, som er grener av den mer kjente N. Vagus, en av de største og mest omfangsrike nervene som kommer ut av hodet og innerverer mange strukturer fra hals, nakke, buk og vitale indre organer. 

Osteopater undersøker grundig og vil behandle det de finner i denne regionen som kan knyttes til stemmebåndene. Ofte er det snakk om nevrologiske forstyrrelser i ledd, muskler og annet vev i spesielle områder av nakken og halsen. 

Hvis du har problemer med stemmebåndene eller kjenner deg anspent i halsen, ta kontakt for å høre om din Osteopati kan hjelpe deg. Ring 92247267 eller bestill time her.

vocal chords, stemmebånd, problemer med stemmebånd, problemer med stemmen, Halsspenniner, Ostopatisk behandling av stemmebånd
vocal chords3.jpeg
bottom of page